Tuz Odası
Tuz Odası Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Temelleri 19. yüzyılda Avrupa’da atılan tuz terapisi, Polonya’da bulunan tuz sanayicilerinin gözlemleri doğrultusunda geliştirilmiştir. Polonya’da tuz yataklarında çalışan madencilerin zatürre ve astım gibi hastalıklara yakalanmadığının fark edilmesiyle, bu konu üzerine araştırmalara başlanmış ve tuzun ne kadar sağlıklı bir ortam yarattığı bilgisine ulaşılmıştır. Tuz odası, tuz mağaralarının şifalı etkilerini sağlıklı yaşam merkezlerine, alternatif tedavi kliniklerine ve hatta evlere taşımak için geliştirilmiş bir terapi sistemidir. Tuz mağaralarına herkesin ulaşamayacağı düşünüldüğünde spa merkezlerinde, sağlıklı yaşam kulüplerinde ve alternatif tedavi kliniklerinde benzer mikroklimatik etkileri sağlayan tuz odaları, tuz mağaralarının şifalı etkilerine ulaşımı kolaylaştırmaktadır. Sauna Dekor Spa & Solutions olarak; tuz odası yapımı konusunda uzmanlaşmış ekibimizle sizlere hizmet vermekteyiz.
Tuz Odası Faydaları
Tuz odasının ana işlevi tuzun solunabilir mikro partiküller halinde havaya karıştırılmasını sağlamasıdır. Bu mikro partikül halindeki tuzları solumak, solunum yollarındaki tıkanmaları açar. Anti mikrobiyal bir madde olan tuz mikro partiküller yoluyla solunum yollarını temizler. Böylece daha rahat nefes almanızı ve aynı miktarda havayı ciğerlerinize çektiğinizde daha fazla oksijen almanızı sağlar. Astım, nefes darlığı, KOAH, sinüzit hastalarında ciddi bir rahatlama sağlar. Yine -solunum sistemi ile ilişkili olarak rahat nefes alamama kaynaklı- uyku düzensizlikleri, uyku bozuklukları, sabahları yorgun uyanma durumlarında yüksek düzeyde faydası görülen bir yöntemdir. Tuz odası faydaları arasında bulunan bir diğer özellik; tuzun ödem alıcı bir madde olmasıdır.
Tuz Odası Nasıl Yapılır?
Tuz odası yapımı için herhangi bir alan uygundur, yapılacak alanın taşıması gereken hiçbir özel şart bulunmamaktadır. Tek yapmanız gereken tuz odası yapılmasını istediğiniz mekanı seçmektir. Evinize, ofisinize, polikliniğinize, spa merkezinize ya da istenilen her yere tuz odası yaptırmak mümkündür. Tuz odası yapımı için size düşen tek şey yapılmasını istediğiniz alanın ölçülerini almak ya da keşif için ekibimize ulaşmaktır. Oda ölçülerine göre tuz odası ölçüleri belirlenip tuz odası imalatı yapılacaktır.
Tuz odasının temel unsurları Himalaya tuzu kayaları ve granüle pembe Himalaya tuzu kristalleridir. Bir tuz mağarası iki ana bileşen içerir. Bunlar; su şelalesi (Himalaya tuzlu su üreten) ve Halojeneratördür(tuz kristallerini mikroskobik parçacıklara öğüten ve sonra onları havaya dağıtan tıbbi sınıf bir makine). Tuz odası malzemeleri arasına ekleyebileceğiniz diğer bileşenler arasında çatı penceresi, tuz bacası, tuz tezgahı, tuz resepsiyon masası ve çocuk tuz kutusu yer alır.
Tuz Odası Yapımında Bilmeniz Gerekenler
Tuz terapisini bebeklerden yaşlılara her yaş grubu rahatlıkla kullanabilir. Tuz terapisi bir ilaç değildir. Var ise kullandığınız ilaçlar ile kimyasal reaksiyonlar göstermez, etkileşime girmez. Ancak tuz terapisinin tavsiye edilmediği bazı gruplar vardır. Bunlar;
• Yüksek tansiyon hastaları
• Kalp yetmezliği olanlar
• Böbrek ve safra taşı olanlar
• Kanser tedavisi görenler
• Tüberküloz (Verem) hastaları
Tuz Odası Modelleri ve Fiyatları
Tuz odası modelleri tuz mağarası ve tuz odası olmak üzere ikiye ayrılır. Her ikisi de aynı işlevi görür. Aralarındaki temel fark, bir tuz mağarası için kayalar kullanılırken bir tuz odası için tuğla ve/veya fayans uygulaması gibi daha rustik unsurlar eklenmesidir.
Bir tuz odası veya tuz mağarası inşa etmek, sizin, ailenizin ve arkadaşlarınızın Haloterapinin harika faydalarını deneyimlemenizi sağlayacaktır. Halihazırda bir spa işletmesi işletiyorsanız, tuz odası yapımı işletmenizin içeriğini çeşitlendirmenin ve müşterilerinize daha fazlasını sunmanın harika bir yoludur.
Tuz odası faydaları ve eşsiz özelliklerinden yararlanmaya başlamak için Sauna Dekor hizmetinizde. Tuz odası fiyatları ve modelleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek için, Sauna Dekor Spa & Solutions ekibi ile iletişime geçip tuz odası yapımı konusunda danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.