Daha detaylı görüntü için
mobil cihazı yatay çeviriniz

Havuz

Havuz Nasıl Yapılır?

Havuz nasıl yapılır ,   havuz yapımı maliyeti    gibi havuz yapımında sorulan birçok sorunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. 

 

Havuz yapımı    sırasında kullanılan malzemelerin kalitesi, seramik ve derz gibi detay uygulamalardaki işçilik, havuzun kullanım ömrünü ve dayanıklılığını etkileyen en önemli faktörlerdendir.   Havuz imalatı   sırasında yapılan küçük bir hata, havuzlarda çatlama, dökülme ve sızma gibi problemlerin yaşanmasına sebep olmaktadır. Bu küçük problemlerin düzeltilmesi sırasında maliyet yüksek değerlere çıkabilir. 

 

Havuz inşaatı   projelerinde, alanında uzman bir ekiple çalışıyor olmak oldukça önemlidir.   Sauna Dekor   olarak; tüm havuz yapımı projelerini titizlikle uygulayarak müşterimizin hayalindeki projeleri uluslararası kalite standartlarında üretiyoruz.

 

Havuz yapımı   projelerini uzman kadromuz ve teknik ekibimizle birlikte otel, site,   spa merkezi   ve villa projeleri gibi birçok farklı türdeki konsept için hayata geçirmekteyiz. Havuz imalatı, iç mekanda kapalı havuzlar ve dış mekanlarda açık havuzlar olmak üzere tasarlanabilir. Aynı şekilde ihtiyaca göre değişiklik gösterebilen farklı   havuz boyutları   da karşımıza çıkmaktadır.

Sauna Dekor Spa & Solutions   ekibi olarak hizmet verdiğimiz havuz çeşitleri şu şekilde listelenebilir;

  • Yüzme Havuzu

  • Olimpik Yüzme Havuzu

  • Prefabrik Havuz

  • Kapalı Yüzme Havuzu

  • Sonsuzluk Havuzu

  • Süs ve Peyzaj Havuzu

  • Bahçe Havuzu

Bu havuzlar, mekanınızın niteliğine ve tasarım özelliklerine bağlı olarak konseptin doğal bir uzantısı olacak şekilde tasarlanabilir, alternatif form ve malzeme seçimleri ile zenginleştirilebilir.

Havuz İmalatının Aşamaları

Havuz yapımı   sırasında uygulanan birkaç temel aşama vardır. İlk olarak   havuz imalatı   yapılacak alanda inceleme yapılır ve ölçüler alınır. Uygulama yapılacak toprak alan, ölçülere göre kazılır,   havuz inşaatı   kazı alanına beton uygulaması yapılır ve ardından çelik konstrüksiyon işleri ile birlikte elektrik tesisatı,   havuz ısıtma   sistemi ve filtrasyon uygulamaları tamamlanır.

 

Havuz zemini ve yan duvarlarına dökülen kalıp kuruduktan sonra çıkarılır ve   havuz inşaatı   yapılan alanın dengede kalması sağlanır. Havuz içine uygulanan şap, sıva ve yalıtım işlerinin ardından seramik döşenir. Bu aşamada seramik aralarına yapılan derz uygulamasının ince işçiliği oldukça önemlidir. 

 

Havuz imalatı yapımlarında, özellikle bu aşamaların iyi şekilde uygulanması, ileride oluşacak sızma ve çatlama gibi problemlerin yaşanmasını önler. Son aşamada havuz, aydınlatma elemanları uygulamasıyla birlikte su ile doldurulur.

Havuz Yapımında Kullanılan Malzemeler 

Havuz imalatı   projelerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanılan malzemelerin sızdırma, çatlama ve dökülme yapmayacak kalitede uzun ömürlü malzemeler olmasıdır. Havuz suyunun temizlenmesi için filtrasyon sisteminin kapasite ve kalitesi de kullanıcıların konforunu ve sağlığını doğrudan etkilemektedir.

 

Havuz inşaatı   sırasında kullanılan havuz pompaları, filtrasyon sisteminin bir parçasıdır. Havuz pompasının havuz içi sirkülasyonu sağlaması ile havuz suyu, her an berrak ve temiz kalır. Soğuma performansının korunması için pompalar, açık bir alanda tutulmalıdır. Havuz pompaları, farklı konseptlerdeki havuz projeleri için çeşitli boyut ve kalitede seçilir. Kısacası   havuz imalatı   uygulamalarının havuz içi izolasyonunda, kaplamasında ve havuzun mekanik tesisatında kullanılan malzemeler, havuzun ömrünü ve kullanım konforunu büyük ölçüde etkiler.

Havuz Yapımının Maliyeti

Havuz yapımı maliyeti ;   havuz boyutları, seçilen malzemelerin kaliteleri,   havuz çeşitleri,   tasarım ve uygulama detayları gibi birçok farklı faktöre bağlı olarak değişiklik göstermektedir.   Sauna Dekor Spa & Solutions   olarak, hayalinizdeki   havuz yapımı   için danışmanlık hizmeti alabileceğiniz, sormak istediğiniz tüm soruları sorabileceğiniz teknik ekibimizle beraber her türlü desteği müşterilerimize sunmaktayız.

Havuz Modelleri ve Fiyatları

Açık yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu, olimpik havuz, prefabrik havuz, sonsuzluk havuzu, süs ve peyzaj havuzu olmak üzere birçok havuz çeşidi vardır. Farklı   havuz çeşitleri   için malzemeler ve sistemler değişkenlik gösterebilir. Oteller, tatil köyleri, spa merkezleri ve özel konutlar gibi birçok farklı fonksiyona uygun havuz imalatı yapılmaktadır.

  • Açık Yüzme Havuzu :   Havuz imalatı   projelerinde en çok tercih edilen havuz çeşididir. Standart olarak açık yüzme havuzları için 140 cm derinlik tercih ediliyor. Bu havuzların standart ölçülerin dışında özel ölçüler ile yapılması da oldukça yaygındır. Açık yüzme havuzları kullanım alanı ve boyutuna bağlı olarak tuzlu su, şebeke suyu ya da termal su ile kullanılabilir.

  • Kapalı Yüzme Havuzu : Özellikle kış aylarında tercih edilen kapalı yüzme havuzları; oteller, tatil köyleri, özel konutlar, spa merkezleri ve villalar gibi birçok farklı alanda kullanılmaktadır.

  • Olimpik Yüzme Havuzu: Olimpik   havuz boyutları  , standart olarak 25 metre eninde, 50 metre boyunda ve minimum 2 metre derinliğinde tasarlanmaktadır.

  • Prefabrik Havuz: İhtiyaca ve kullanım amacına göre kullanıcıya farklı seçenekler sunan prefabrik havuzlar, farklı derinlik ve şekillerde olabilir. En fazla tercih edilen şekilleri kare, dikdörtgen oval ve dairedir. Özel konutlarda, konaklama hizmeti veren tesislerde, ticari işletmelerde kullanımı yaygındır.

  • Sonsuzluk Havuzu: Genellikle denize kenarı veya manzarası bulunan havuzlardır. Son zamanlarda oldukça popülerleşen bu havuzlara sonsuzluk havuzu denilmesinin sebebi; belirli seviyeden sonra havuzun uç kısmında kenarının kaybolması ve havuz suyu ile deniz veya okyanusun birleşiyormuş gibi görünmesidir. Bu havuz çeşitlerinin amacı; sonsuzluk havuzunda beliren ufuk çizgisi ile birlikte göz yanılsaması yaratarak sonsuz bir su hissi vermektir.

  • Süs ve Peyzaj Havuzu: Bu havuzlarda amaç; diğer havuz türlerinden ayrı olarak daha çok görsel zevke hitap etmektir. Bu tür havuzlarda fıskiye, heykel ve doğal taşlar gibi süs elemanlarının kullanımı yaygındır.

Facebook Twitter Instagram Youtube Linkedin Pinterest