Buz Çeşmesi
Buz Çeşmesi Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Buz çeşmesi, buhar odası veya sauna seansları bittikten sonra kan dolaşımını düzenlemek için özel sistemlerle tasarlanmış projelerdir. Sauna veya buhar seansları, kişileri oldukça yoğun bir sıcaklığa maruz bıraktığı için, vücudu serinletmek ve dinçleştirmek amacı ile, buz çeşmesi uygulaması yapılır.
Oda duvarlarının üzerinde bulunan özel nozul, içeride üretilen buzun altta bulunan çanak içerisine dolmasını sağlar. Parçalar halindeki buz, çanaktan alınarak 1-2 dakika boyunca vücuda uygulanır. Sıcaklığın 2 °C ile 12 °C arasında değişiklik gösterdiği bu uygulamanın sonucunda vücut, gevşer ve rahatlar.
Kar buz çeşmelerimizde çanakta biriken kar buz, kullanıldıkça fotosel sistemi ile devreye girer. Böylece personel kontrolüne ihtiyaç yoktur ve ihtiyaç olduğu kadar kar buz üretilir. Kar çeşmesi uygulaması, dolaşımın hızlanması ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. Bu rahatlama terapisi aynı zamanda cildi sıkılaştırır ve tüm bedeni canlandırır. Bu uygulama istenilen sıklıkta tekrar edilebilir.
Buz Çeşmesi Faydaları
Buz çeşmesi yapımı ve kullanımında, şok kovası gibi bir anda uygulanınca vücutta şok etkisi yaratan uygulamalardan farklı olarak vücut, yavaş yavaş serinletilir.
Buz çeşmesi modelleri kişiye ve işletmenin isteklerine bağlı olarak değişiklikler gösterir ancak temelde, buz çeşmesinden alınan karın önce kol ve bacaklara, sonra vücudun geri kalan bölgelerine yumuşak ve dairesel hareketlerle uygulanması şeklinde olur.
Önceki sauna veya buhar seanslarında ısınmış vücut soğuk buz parçaları ile uyuşur ve rahatlar. Buz çeşmesi uygulamaları, vücuttaki kan dolaşımının hızlanmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda cildi sıkılaştırıyor ve tüm bedeni canlandırıyor.
Buz Çeşmesi Nasıl Yapılır?
Buz çeşmesi yapımı, sauna ve buhar odasından çıkan vücudu rahatlatmak ve serinletmek için oldukça etkilidir. Buz çeşmesi imalatı sırasında öncelikle mekana uygun mekanik sistem kurulur. Paslanmaz nozulun duvara yerleştirilmesinin ardından cam çanak da nozulun hemen altına, karın toplanabileceği şekilde takılır.
Sisteme takılan sensör sayesinde uygulama, otomatik olarak çalışabilmektedir. Tüm bu işlemlerin ardından, sistemin doğru çalışıp çalışmadığına dair çeşitli kontroller yapılır ve bu çeşmesi imalatı aşamaları da tamamlanmış olur.
Buz Çeşmesi Yapımında Kullanılan Malzemeler
Buz çeşmesi yapımı sırasında paslanma, çatlama ve bozulma yapmayacak kalitede malzemeler seçilmesi önerilir. Parçalar halindeki buzun çanaktan alınarak vücuda uygulanması şeklinde gerçekleşen buz çeşmesi; ahşap, mermer, cam mozaik, seramik ve krom gibi malzeme çeşitleri ile özel olarak tasarlanabilir.
Çanak, pazlanmaz nozul ve sensör; buz çeşmesi modelleri arasında bulunmaktadır. Bu malzemeler ile buz üretimi ve soğutma sistemini içinde barındıran mekanik sistem uygulaması sonucunda buz çeşmesi yapımı gerçekleşmiş olur.
Farklı buz çeşmesi modelleri ve tasarımları bulunmaktadır. Buz çeşmesi yapımı fiyatları, bu faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Sauna Dekor Spa & Solutions olarak; buz çeşmesi imalatı projelerinde gerekli olan ekipmanlar ve yerleşimleri gibi birçok detayı tüm işletmeler ve özel konutlar için, projelerimizde tasarlıyor ve uyguluyoruz. Buz çeşmesi maliyeti ve yapım detayları hakkında aklınızdaki tüm soruları sorabileceğiniz teknik ekibimizle beraber her türlü hizmeti, siz müşterilerimize sunmaktayız.
Buz Çeşmesi Modelleri ve Fiyatları
Farklı üretim yöntemleri ve malzemeleriyle tasarlanan buz çeşmesi modelleri bulunmaktadır. Buz çeşmesi malzemeleri; ahşap, mermer, cam mozaik, seramik ve krom gibi çok çeşitli olarak kullanılabilir. Sauna Dekor olarak; Spa & Wellness merkezleri, sosyal tesisler ve özel işletmeler için her konsepte uygun buz çeşmesi modelleri üretiyor ve uyguluyoruz.
Kullanılacak malzeme çeşitlerine ve yapım yöntemlerine göre buz çeşmesi fiyatları değişiklik gösterebilir. En doğru bilgi için Sauna Dekor Spa & Solutions ekibi ile iletişime geçebilir, buz çeşmesi maliyeti ve yapımı hakkında aklınızda takılan sorulara yanıt alabilirsiniz.